WunschMachine

JEG ER MANGE

fotocollage Sigrid Astrup

Et huskunstnerforløb der undersøger de mikroorganismer der beboer vores kroppe og lever i symbiose med os.

Sammen med 8 forskellige klasser fra 0.-4. klasse på Vibeenskolen, Møllevangskolen, Karise skole og Rolloskolen, undersøgte vi de mikroorganismer der er overalt omkring og i os, som hjælper os på alle mulige måder, og som vi slet ikke kan undvære.

Hvert forløb bestod af:

  • Kunstnerisk formidling: Præsentation af viden om emnet. (Vi startede forløbet med at præsentere en lille forestilling hvor børnene blev introduceret for temaerne vi skulle arbejde med i dagene, i denne forestilling brugte vi trådløse hovedtelefoner).
  • Kunstnerisk research: Forskellige måder at arbejde med den viden: kropsligt, kunstnerisk, refleksivt. (Eksempelvis havde vi et mikroskop med, som vi koblede til storskærm hvorpå vi undersøgte små bitte dyr, cellestrukturer etc. efterfølgende arbejdede vi med at forstørre kroppens bevægelser på forskellige måder, og med at lege celler.)
  • Skaberkraft og udtryk: som en del af forløbet blev børnene interviewet og var selv med til at skabe scener (for eksempel opfandt de deres egne mikroorganismer, som de skabte bevægelser til). På den tredje dag lavede eleverne en vandreforestilling for en anden klasse på skolen hvor børnenes stemmer hørtes i hovedtelefonerne og publikum blev ført rundt mens eleverne lavede forskellige scener og viste de kunstværker frem de havde lavet.

Forløbet havde til hensigt både at give børnene faglig viden gennem kunstneriske metoder og tage dem igennem en skabelsesproces for at give dem en oplevelse af selv at være skabende.

Hør 0.A fra Karise skole reflektere over bakterier

Lærerne sagde

“Det er fantastisk at blive mindet om hvad kunst i skolen kan give børnene.”

“Det er virkelig dejligt at få rystet posen, og få lov til at se børnene i andre rammer og relationer, end hvad vi er vant til.”

“Det er helt vildt hvad I har nået på 3 dage.”

“Det er en oplevelse vi ikke glemmer.”

Børnene sagde

“Det var den bedste skoleuge.”

“Hvornår kommer I igen?”

Koncept: WunschMachine

Kunstnerisk leder og huskunstner: Helga Rosenfeldt-Olsen

Medskabende huskunstner: Christian Rossil

Medskabende huskunstner: Alaya Riefensthal

Faglig konsulent: Christina S. Dalbøge

TAK Statens Kunstfond, Faxe Kommune, Kulturregion Storstrøm

© 2024 WunschMachine

Theme by Anders Norén